Broccolibröd

27.02.2025

För ett tag sedan såg jag en klipp när en man bakade Broccolibröd... Min första tanke var – Fy fasen vad äckligt!!! ... Jag gillar verkligen INTE broccoli. Men sen tog nyfikenheten över och jag tänkte att eftersom alla tjatar om hur nyttigt det är med broccoli, så kanske det här kunde vara ett sätt för mig att äta broccoli.

Jag provade att baka brödet och tog med det till jobbet så att mina kollegor fick prova det, och när vi provat det kunde samtliga konstatera att det verkligen smakar broccoli. Och att brödet kunde passa perfekt till en god och matig soppa. Vi provade det som frukostbröd och då var det helt enkelt för mycket broccolismak.

Så om du vill prova ett lite annorlunda och nyttigare bröd, och att du såklart gillar smaken av broccoli, då är det här brödet för dig!

Omdöme: Enkelt att baka eftersom allt blandas i samma bunke.

Svårhetsgrad: 1/ 5

Ingredienser

275 g broccoli (endast buketterna)
3 ägg
150 g dinkelmjöl
2 teskedar bakpulver
1/2 tesked salt
Valfritt: frön, kärnor och flingsalt


Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft).
  2. Riv broccolibuketterna fint och lägg dem i en skål.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda allt väl.
  4. Häll smeten i en liten brödform och strö över några frön och flingsalt om så önskas.
  5. Grädda i cirka 35–40 minuter på nedersta falsen.
  6. Låt brödet svalna något efter gräddning, innan du skär upp det i sidor.