Chokladbollar med Nutellagömma
22.03.2018
Gillar du också nutella i bakverk? Här har du grym kombination av en riktigt god chokladsmet med en farligt god kärna av Nutella.
Omdöme: Sjukt goda chokladbollar!!!.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Recept: Lindas Bakblogg
Det här behöver du:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
5 msk Oboýpulver
0.5 dl Kaffe, starkt
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn - efter behov
Nutella
Kokos
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
5 msk Oboýpulver
0.5 dl Kaffe, starkt
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn - efter behov
Nutella
Kokos
Gör såhär:
- Börja med att frysa in teskedsstora klickar av nutella, som du klickar ut på ett bakplåtspapper.
- Låt de frysa minst 2 h.
- Vispa smör och strösocker fluffigt i din bakmaskin eller med elvisp på hög hastighet.
- Vispa ner grädden till en fluffig massa.
- Tillsätt resten av ingredienserna, havregryn efter behov.
- Havregrynet ska mixas sönder i bakmaskinen eller med elvispen, så smeten kommer vara väldigt kladdig.
- Ställ smeten i kylskåpet minst 30 minuter.
- Skeda ut ganska stora klickar smet på ett bakplåtspapper.
- Tag fram nutellan och tryck ner dem i smeten.
- Rulla till bollar så att nutellan göms helt.
- Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller vad du nu vill ha.
- Förvara chokladbollarna i en tätslutande burk med lock i kylskåpet.
Funkar utmärkt att frysa in.