Chokladbollsrulltårta
25.03.2018
Gillar du chokladbollar...? Då måste du prova det här receptet! Tänk
dig en gigantisk chokladboll i rulltårtsform. Men det är extremt mäktig
så räkna med att den räcker till många.
Omdöme: Lätt att göra och gott att äta, men vääääääldigt mäktigt!!!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Det här behöver du:
Chokladboll
:
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
8 dl havregryn
0,5 dl starkt kaffe eller espresso
Havre/kokosboll:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
0,5 dl mjölk
Gör så här:
-
Använd två separata bunkar. Vispa samman smör och socker till både chokladboll och havre/kokosboll.
- Tillsätt resten av ingredienserna i vadera bunke och arbeta ihop tills välblandat.
- Kavla ut chokladbollsfyllningen mellan två bakplåtspapper till en
rektangel på cirka 30×30 cm.
- Gör likadant med havre och koksfyllningen.
- Lägg havre och kokosfyllningen ovanpå chokladbollsdegen och rulla
ihop till en tight rulltårta.
- Börja med att vika in långsidan ordentligt
så att du får med snurren. Använd bakplåtspapperet som hjälp när du
rullar.
- Lägg rullen i kylen 1-2 timmar tills den är riktigt kall.
- Häll pärlsocker på en bricka och rulla hela ovansidan på din chokladbollstårta.