Citronbiskvier
02.08.2020
I lördags var jag med några goda vänner inne i Stockholm och firade Pride med dom. Jag passade på att prova några recept som jag var sugen på att prova. Det första receptet kommer från bloggen "Fridas bakblogg"... Citronbiskvier som man gör i en långpanna. Dom var en riktig höjdare!
Omdöme: Väldigt enkelt att göra när man gör dom i en långpanna.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser
Botten:
1.5 dl strösocker
4 äggvitor
600 g mandelmassa
Smörkräm:
350 g smör, rumsvarmt
1 dl lemon curd
1 äggula
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Chokladganache:
300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Garnering
1 citron
Gör så här:
- Sätt
ugnen på 175°.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Mixa ihop mandelmassan med socker och äggvita till en krämig smet, alt riv mandelmassan och vispa ihop till en slät smet.
- Bred ut smeten i ett jämnt lager i pannan.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
- Låt svalna på ett galler.
- Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra loss papperet.
Smörkräm
- Vispa
alla ingredienser till en fluffig smörkräm med elvisp.
- Bred smörkrämen i
ett jämnt lager över den kalla kakan.
- Kyl ner kakan snabbt i frysen i ca 15 min.
Chokladganache
- Lägg
chokladen i en bunke.
- Värm grädden tills första bubblan syns och häll
den över chokladen.
- Låt grädden smälta chokladen i någon minut innan du rör till en slät kräm.
- Låt svalna något, så att den inte smälter smörkrämen.
- Riv skalet på den tvättade citronen fint.
- Bred chokladganachen över kakan och garnera med det finrivda citronskalet.
- Låt stå kallt en stund innan kakan skärs i små trekanter.