Cookie dough fudge
Här är ett enkelt recept som jag hittade på sidan "Brinken bakar". Den blev en av årets nykomlingar på julbordet och var en riktig succé. Du kan variera den med att byta ut den vita chokladen mot en blond/karamelliserad så får du lite kolaton på godiset.
Omdöme: Enkelt och gott
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser:
Fördeg:
130 g smör (rumstempererat)
80 g farinsocker
1 tsk vaniljpulver eller vaniljpasta
0,5-1 tsk salt
180 g mjöl (3 dl)
2 msk kallt vatten
400 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
200 g vit/blonde choklad
150 g chokladknappar
Gör så här:
Vispa smöret ett par minuter tills det blir fluffigare.
Tillsätt farinsockret och vispa ett par minuter till, vi vill gärna att sockerkristallerna ska bli mindre.
Tillsätt vanilj, salt, vatten och mjöl och vispa tills det precis går ihop till en deg.
Smält chokladen i microvågsugnen eller över ett vattenbad och rör sen ner den kondenserade mjölken där i.
Rör samman med kakdegen, enklast med en elvisp. Men det ska bara röras ihop, inte vispas.
Vänd till sist ner chokladen och tryck sedan ut i en klädd form eller i silikonbalkar.
Kyl några timmar och skär sedan upp i rutor.