Crumble
En god "crumble" kan verkligen vara pricken över i på en smulpaj, kanelbullen eller som lite smaskig topping på glassen. Här hittar du några recept på olika versioner.
Det är samma tillvägagångsätt på samtliga recept:
Blanda samman alla ingredienserna i en bunke och nyp ihop dem med fingrarna till en smuldeg.
Om du ska ha den på t ex glassen så bör du grädda den innan servering:
Strö ut den ihop nypta smuldegen på plåt med bakplåtspapper och grädda på
180 grader i 10-12 minuter, tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
Dinkelcrumble
60 g smör
40 g strösocker (½ dl)
90 g vetemjöl (1 ½ dl)
30 g dinkelflingor (½ dl)
Mandelsmuldeg
100 g
smör, rumstempererat45 g
strösocker (0,5 dl)
120 g
vetemjöl (2 dl)
60 g
mandelmjöl (1 dl)
10 g
vaniljsocker (1 msk)
(Recept av Roy Fares)
Standardsmul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt