Filmjölkslimpa
24.06.2019
En klassisk filmjölkslimpa med mycket god smak. Den håller sig saftig flera dagar i en plastpåse i rumstemperatur.
Omdöme: Saftigt och gott.
Svårhetsgrad: 1/ 5
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl (kan även bytas ut mot vetemjöl)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörksirap
1 msk brödkrydda
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.
- Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
- Strö lite vetemjöl och flingsalt på ytan.
- Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.
- Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på
ytan.
- Låt limpan svalna inlindad i en handduk.
- Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.