Hallonrutor
27.10.2020
En vit kladdkaka med hallon, blir en blandning av sött och lite syrligt. Har du inte hallon så går det bra med andra bär.
Omdöme: Väldigt enkelt att göra och väldigt gott.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser
100 g smör
100 g vit choklad
1,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl färska hallon
Florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en form på ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull.
- Dra av från plattan och smält chokladen i smöret.
- Rör ner sockret och ett ägg i taget.
- Rör till sist i mjölet.
- Häll ner smeten i formen.
- Tryck ner hallonen i smeten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
- När kakan har svalnat pudrar du florsocker över kakan.