Juldammsugare
10.04.2024
Det här var en av årets höjdare på dessertbordet. Jag fick idén efter att jag provat Valrhonas Yuzu-choklad på årets bakmässa. Jäklar vilken citruskick det är i chokladen!
Omdöme: Det är lite pyssligt att göra, men väääldigt gott
Svårhetsgrad: 2 / 5
Det här behöver du
1 st Mjuk pepparkaka
50 g rumsvarmt smör
100 g smält mörk choklad
400 g röd marsipan
200 g Valrhona Yuzu-choklad
Instruktioner:
- Dela kakan och lägg den i en mixer med smöret och den smälta chokladen.
- Mixa tills allt går ihop till en kladdig deg.
- Rulla i längder och lägg på ett fat med bakplåtspapper.
- Ställ in i frysen i ca 30-60 min.
- Kavla ut marsipanen ca 0,5 cm tjockt.
- Lägg en degrulle på och skär av till jämna kanter.
- Rulla in hela rullen i marsipan och tryck till skarven och se till att den hamnar neråt.
- Dela rullarna i ca 5 cm långa bitar.
- Smält Yuzu-chokladen (temperera som en vit choklad om du vill)
- Doppa ändarna i chokladen.
- Förvara dammsugarna i kylen.