Kanelkaka med nutellagömma
Det här recpetet är på en farligt god seg cookie med ett kanelsocker och en kärna av nutella. Den här kakan lär för god för att att inte testa, och det är bara att konstatera att det är den. Tyvärr kan jag meddela att den även går lika bra att äta djupfryst, så det hjälper inte att frysa in dom för att man ska sluta att äta dom.
Receptet är på 12 stora kakor, men jag har även testat att göra lite mindre kakor och då fick man ut 16 kakor ur samma smet. Dock blir dom ju inte riktigt lika sega när dom blir lite mindre. Tänk bara på att du måste göra lika många klickar Nutella som du tänkt göra kakor.
Kakan går snabbt att göra, om man förbereder med nutellan.
Och du kan även göra både smet och fyllning dagen innan, om du vill servera nybakade kakor när gästerna kommer. Dock kan smeten behöva vila ca 15-20 minuter i rumstemperatur, för att inte vara för hård innan du ska göra kakorna. Den får gärna vara kall men inte för hård.
Ette enkelt sätt att frysa in Nutellan är att fylla små silikonformar, så är det lätt att få lika mycket i alla kakorna.
Receptet är skapat av Camilla Hamid
Omdöme: Väldigt enkelt och extremt gott... precis som det ska vara!
Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser:
Nutellafyllning:
12 msk nutella
Cookies:
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
Kanelsocker:
0,5 dl strösocker
1 msk malen kanel
Gör såhär:
- Nutellagömma: Täck en plåt som får plats i frysen med bakplåtspapper.
- Spritsa eller klicka ut 12 stycken msk på plåten.
- Ställ in plåten i frysen så att nutellan stelnar och blir lättare att fylla kakorna med.
- Cookies: Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.
- Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna.
- Arbeta snabbt ihop till en en deg.
- Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
Det här gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas eftersom de består av ganska mycket smör. - Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Dela degen i 12 lika stora delar.
- Platta till varje degbit i handen, lägg en frusen nutellaklick i mitten på degplattan.
- Vik över kanterna och rulla till en boll.
- Lägg de fyllda degbollarna på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarand är mjuk.
- Låt kakorna svalna på eftervärme på plåten i rumstemperatur tills de stelnat.
- Kanelsockertopping: Blanda ihop strösocker och kanel och strössla kanelsockerblandningen på kakorna medan de fortfarande är varma.
- Servera kakorna direkt eller förvara kakorna i lufttät burk i kylskåpet.