Kladdkaka med hasselnötstosca
27.10.2020
Den här kakan var verkligen enkel att göra, speciellt eftersom det bara är en gräddning.
Omdöme: Väldigt enkelt att göra, och mycket god kaka.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser
Kladdkaka
150 g smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
Hasselnötstosca
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
175 g hasselnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter).
- Smörj kanterna och pudra med kakao.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör i sockret och kakao.
- Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt.
- När äggen är i så tillsätter du mjölet.
- Häll smeten i formen.
- Hacka hasselnötterna grovt.
- Blanda alla ingredienser utom nötterna till toscan i en kastrull.
- Låt smeten koka upp och sjuda i någon minut.
- Tillsätt dom hackade nötterna och fördela toscan över smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter, mitten ska dallra lite.
- Låt kakan svalna i formen innan du ställer över den på ett fat.