Knäckig Blåbärspaj

03.07.2018

Jag är för tillfället inne i en pajperiod, men det som är så fantastiskt med pajer är ju att det går fort och enkelt att få ihop en riktigt god paj. Så till årets avslutning för löpgruppen så testade jag det här receptet på en knäckig blåbärspaj. Den här pajen var en riktig höjdare och ska göras många ggr till framöver!!! Receptet hittade jag på Jennys matblogg, men jag bytte ut den ljusa sirapen mot Muscovadosirap för att få en lite djupare smak.

Omdöme: En god och somrig paj med riktigt härlig blåbärssmak.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

Pajdeg
150 gram smör
1 / 2 dl Muscovadosirap
2 msk mjölk
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver

Fyllning
ca 500 g blåbär
2 msk potatismjöl
1 dl socker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält
  4. Rör ner mjölk och sirap i det varma smöret.
  5. Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen och rör om väl.
  6. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl (jag brukar använda en tesil) och strö över socker.
  7. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.