Kola och jordnötssneddar
21.12.2019
Kombinationen av söt kola och salta jordnötter är oslagbar. Den här kakan fick nog nästan störst uppmärksamhet efter årets Jultramp (mitt julspinningpass), och den är superlätt att göra. Det krävs inga maskiner utom en ugn så den här kan alla baka.
Omdöme: Enkelt och gott... en oslagbar kombination!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser:
150 g smör, rumsvarmt
1.5 msk vaniljsocker
1.5 dl strösocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 påse Werther´s mjuka kolor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Nyp ihop alla ingredienser utom kolorna och jordnötterna till en smidig deg.
- Dela degen i 3 delar och rulla alla delar till längder.
- Placera ut längderna med jämna mellanrum på plåten.
- Tryck sedan ner kolorna i mitten av varje längd.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Tag ut och strö över fint hackade jordnötter.
- Låt sedan kakorna svalna ett par minuter innan du skär dem i sneddar.
- Förvaras i en kakburk med lock.
Går utmärkt att frysa.