Kolasneddar
24.03.2018
Här är mitt recept på kolasneddar, dom får en riktigt god kolasmak och är en självklar kaka till julbordet
Omdöme: Enkelt
och gott! Jag använder två olika sorters sirap med det går självklart
att utesluta muscovadosirapen och bara använda ljussirap.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser:
200 g Smör
2 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
3 msk Ljussirap
3 msk Muscovadosirap
2 msk Vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk Salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°
- Rör ihop rumstempererat smör tillsammans med strösocker, så att de blir ljust och fluffigt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt det sedan i smörblandningen.
- Rör till sist i sirapen och arbeta ihop allt till en smidig deg.
- Dela degen och rulla ut till längder.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
- Räffla med en gaffel.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
- Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
- Låt kolasnittarna svalna på plåten.