Oreofudge
22.12.2020
Blandning av kaka och chokladgodis kan ju inte bli annat än gott...
Omdöme: Inte så svårt att göra men man måste vara med hela tiden när man kokar fudgen!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Du behöver :
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
1 paket Oreokakor
Topping:
Hackade Oreokakor
Gör så här:
- Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
- Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om.
- Låt det svalna något.
- Hacka Oreokakorna i mindre bitar.
- Blanda försiktigt ner kakbitarna i smeten (spar ½-1 dl till garnering).
- Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm).
- Strö över resten av kakbitarna ovanpå smeten.
- Låt chokladen stelna i kylen.
- Skär den i rutor med en vass kniv.