Polkafudge

22.12.2020

Jag var ju bara tvungen att testa att göra en ljusare fudge med smak av polkagris åxå...

Omdöme: Inte så svårt att göra men man måste vara med hela tiden när man kokar fudgen!

Svårhetsgrad: 1 / 5

Du behöver :
3 dl grädde
1 dl vit sirap
3 dl strösocker
50 gram smör
200 gram Vitchoklad
ca 1/2 dl krossade polkagrisar

Topping:
Krossade polkagrisar

Gör så här:

  1. Klä en form cirka 15x15 cm med bakplåtspapper.
  2. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader, använd gärna en termometer.
  3. Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör försiktigt tills smeten är jämn och blank.
  4. Tillsätt de krossade polkagrisarna och rör om.
  5. Vänd upp fudgesmeten i formen.
  6. Strö över resterande krossade polkagrisar.
  7. Ställ sedan kallt över natten.
  8. Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.