Polkafudge
22.12.2020
Jag var ju bara tvungen att testa att göra en ljusare fudge med smak av polkagris åxå...
Omdöme: Inte så svårt att göra men man måste vara med hela tiden när man kokar fudgen!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Du behöver :
3 dl grädde
1 dl vit sirap
3 dl strösocker
50 gram smör
200 gram Vitchoklad
ca 1/2 dl krossade polkagrisar
Topping:
Krossade polkagrisar
Gör så här:
-
Klä en form cirka 15x15 cm med bakplåtspapper.
- Mät upp grädde, sirap och
socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader, använd gärna en termometer.
- Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner
chokladen och smöret i den heta smeten och rör försiktigt tills smeten är jämn och
blank.
- Tillsätt de krossade polkagrisarna och rör om.
- Vänd upp fudgesmeten i formen.
- Strö över resterande krossade polkagrisar.
- Ställ sedan kallt över natten.
- Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.