Mazarinkaka
25.03.2018
Här är ett recept på en god mazarinkaka som jag fått av min mamma. I
original receptet serveras kakan med en klick lättvispad grädde, men
eftersom kakan ser ganska tråkig ut så valde jag att spritsa grädden
ovanpå kakan istället.
Omdöme: Ett god kaka som är lätt att baka.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser:
Mördeg:
100g smör
1/2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
Fyllning:
100g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
150g mald sötmandel
2-3 dl Äppelmos
3 dl grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175-200°C
Mördeg
- Blanda mjöl och socker i en matberedare eller i en bunke.
- Finfördela smöret i mjölblandningen.
- Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Packa in degen i plastfolie och ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
- Vispa smör och socker poröst.
- Tillsätt äggen - ett i taget
- Tillsätt den malda mandeln och rör ihop till en smet.
Montering:
- Ta ut degen ur kylen och kavla den tunt.
- Tryck ut degen i en lätt smord form ca 24 cm i diameter. Degen ska gå 4-5 cm upp på kanten.
- Bred ut äppelmoset på botten och bred fyllningen över moset.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min.
- Ta ut kakan och låt den svalna.
- När kakan svalnat kan du spritsa grädden på kakan.