Morotskakemuffins
19.10.2019
Morotskaka är en av mina absoluta favoriter, så jag var ju bara tvungen att prova att göra dom som muffins.
Omdöme: Enkelt och riktigt gott!!!
Svårhetsgrad: 1/ 5
Ingredienser: ca 24 st
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja
4 dl rårivna morötter
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
200 g cream cheese
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
l st lime eller 2 tsk limecurd
Gör såhär:
- Vispa för hand ihop ägg, vaniljsocker och strösocker tills du har en krämig ljusgul smet.
- Skala och riv morötter.
- Blanda samman vetemjöl, alla kryddorna, salt och bakpulver i en bunke.
- Häll i dom torra ingredienserna i äggsmeten och blanda runt ordentligt
- Häll i oljan och sedan de rivna morötterna.
- Blanda till en jämn smet.
- Häll i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 175 grader.
- Gör under tiden frostingen. Blanda samman allt till en krämig smet.
- Riv i limezesten, om du inte har en lime går det bra att ha i ca 2 tsk limecurd.
- Låt muffinsen svalna helt och ha sedan på frostingen.