Pastagratäng med kassler
11.03.2020
Den här gratängen är en av mina nya favoriter! Men och andra sidan så är det mesta med pasta gott... men den är enkel att göra och smakar ljuvligt!
Omdöme: Enkelt och gott!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser:
500 gram Kassler
1 st Lök,gul
1 st Purjolök
2 msk Smör, smält
4 dl Pasta
1 dl Riven ost
Ostsås
4 dl Matlagnigsgrädde
2 msk Maizena
1 dl Riven ost
1 tsk Svartpeppar
1.5 tsk Salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C
- Smörj en form med margarin.
- Strimla kasslern, skiva purjolöken och löken.
- Fräs kasslern, purjolök och lök i margarin i en stekpanna.
- Koka pastan enligt anvisning, den får gärna vara lite "al dente".
- Blanda kassler, purjolök och löken med pastan och lägg det i
formen.
- Koka upp matlagningsgrädden i en kastrull och vispa ihop
maizenamjölet till en sås.
- Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över pastablandningen i formen.
- Strö ost ovanpå och gratinera i mitten av ugnen i c:a 10 minuter.