Philadelphiarutor
22.03.2018
Dom här bullarna är verkligen simpla att baka och goda att äta Dom går snabbt att göra och fyllningen är outstanding. Supergoda och alldeles perfekt att "bulla upp" frysen med.
Omdöme: Dom
här bullarna kan alla baka, och fyllningen är riktigt riktigt god. Jag
brukar tillsätta 1 msk kardemumma i degen och det tycker jag tar
bullarna till en helt ny nivå .
Svårhetsgrad: 2 / 5
Det här behöver du :
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
(1 msk kardemumma)
Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör såhär :
- Sätt ugnen på 200°C
- Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
- Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl.
- Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
- Använd en ugnsplåt med lite högre kant och täck med bakplåtpapper.
- Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna.
- Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med en mjölad tumme.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Fyll varje hål med fyllningen.
- Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
- Skär i fyrkantet mellan hålen.