Rabarberpaj med smuldeg
26.05.2019
Äntligen är det säsong för rabarbern!!! Tänk så gott det kan vara med lite syra i bakverk. Mina favoriter är ju så klart pajen, saften och sirapen. Men kombinationen jorgubbe och rabarber är en uppstickare som kommer att användas flitigt framöver.
Omdöme: En god och somrig paj med riktigt härligt syrlig smak.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser:
500 g rabarber
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
170 g rumsvarmt smör
2.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°c
- Skölj och skala rabarbern, jag brukar använda en potatisskalare för att få bort det trådiga "skalet" på rabarbern.
- Skär rabarbern i skivor.
- Lägg rabarbern i botten på en pajform och strö över 0.25 dl strösocker samt vaniljsocker.
- Nyp ihop det mjuka smöret tillsammans med vetemjöl, havregryn och 0.5 dl strösocker till en smuldeg.
- Strö smuldegen över rabarbern.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med glass eller vaniljsås.