Romerska bågar macaron
Gillar du också kombinationen med choklad och apelsin? Då är det här ett givet recept för dig!!!
Jag gjorde det enkelt för mig och köpte färdig marmelad, men det blir säkert ännu godare om du gör den själv.
Omdöme: Gör
du bara precis som jag gjort så är det inte så svårt. Dom här behöver
inte torka innan du gräddar dom så dom här går snabbt att göra.
Svårhetsgrad: 2 / 5
Ingredienser
Macarons
70 g äggvita (ca 2)
30 g strösocker (0,3 dl)
70 g florsocker (drygt 1 dl)
90 g mandelmjöl (knappt 2 dl)
90 g florsocker (1,5 dl)
Chokladganache:
200 g Mörk choklad
15 g smör
2 krm salt
1 dl vispgrädde
Apelsinmarmelad
Gör så här
- Börja med att göra chokladganachen, då den behöver en stund på sig att tjockna.
- Hacka chokladen i små bitar så att den smälter lättare, och lägg i en värmetålig bunke tillsammans med smöret.
- Värm
upp grädden i en kastrull bara precis tills den börjar att börja
koka.
- Häll den varma grädden över chokladen och låt stå någon minut
innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet.
- Låt stå i kylskåpet (gärna ca 1 timme) för att tjockna medan du gör macarons.
-
Sätt ugnen på 130 grader varmluft (150 grader vanlig ugn).
Vispa upp äggvitan till ett fast skum.
Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.
Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
Om du vill addera färg, så är det här du gör det. Dock är det VIKTIGT att du använder gelfärg eller pastafärg. Annars får du för mycket vätska i marängen.
Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter.
- Om
du får små toppar på dom kan du dunka plåten försiktigt i bordet, eller
slå försiktigt med handen under plåten tills att topparna försvunnit.
Grädda i 12 minuter.
- Ta ut dom och låt dom svalna på plåtarna.
- När dom svalnat spritsar du en ring av ganachen på hälften av dom, sedan fyller du ringen med apelsinmarmeladen och sätter ihop macaronsen två och två.