Silviakaka
22.10.2019
Här är receptet på min kompis Ivans paradkaka, Silviakakan. Receptet är till en långpanna.
Omdöme: Enkelt och riktigt gott!
Svårhetsgrad: 1/ 5
Ingredienser :
6 st ägg6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten
Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron
Gör så här :
- Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda sedan de torra ingredienserna till kakan i en egen bunke.
- Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
- Vänd ner vattnet och rör tills du fått en
en klumpfri smet.
- Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter.
- Under tiden gör du glasyren, smält smöret
och rör ner alla ingredienserna till glasyren i kastrullen och vispa den slät.
- Låt
svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.
- Strö över kokosflingor och ställ svalt en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.