Vaniljkräm

27.08.2018

Jag har provat två olika recept på vaniljkräm och det här är min favorit.

Omdöme: Lätt att göra men ta det försiktigt med värmen och äggen, det är extremt viktigt att det inte går för fort för då kan du få äggstanning i krämen...

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser:

1 Vaniljstång
5 dl Standardmjölk
1 1/4 dl Strösocker
3 Äggulor
5 msk Majsstärkelse
+ 0,75 dl Strösocker
20 g Smör

Gör så här:

  1. Dela- och skåra vaniljstången och koka upp den med mjölk och socker.
  2. Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en annan kastrull.
  3. Slå 1/3 av den heta mjölkblandningen över äggblandningen och rör hela tiden så att inte äggulan stelnar.
  4. Koka upp och häll över resterande mjölkblandning.
  5. Sila tillbaka allt i den första kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.
  6. Blanka av med smör!