Vaniljkräm
27.08.2018
Jag har provat två olika recept på vaniljkräm och det här är min favorit.
Omdöme: Lätt att göra men ta det försiktigt med värmen och äggen, det är extremt viktigt att det inte går för fort för då kan du få äggstanning i krämen...
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser:
1 Vaniljstång
5 dl Standardmjölk
1 1/4 dl Strösocker
3 Äggulor
5 msk Majsstärkelse
+ 0,75 dl Strösocker
20 g Smör
Gör så här:
- Dela- och skåra vaniljstången och koka upp den med mjölk och socker.
- Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en annan kastrull.
- Slå 1/3 av den heta mjölkblandningen över äggblandningen och rör hela tiden så att inte äggulan stelnar.
- Koka upp och häll över resterande mjölkblandning.
- Sila tillbaka allt i den första kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.
- Blanka av med smör!