Paj

Efterrättspaj - Sött, syrligt och alldeles underbart! En paj är enkel att göra och gott att bjuda på till desserten, på fest eller kalas. En smulpaj eller vanlig pajdeg kan varieras med goda sommarbär, frukt eller smarrig saltkola.

Jag är för tillfället inne i en pajperiod, men det som är så fantastiskt med pajer är ju att det går fort och enkelt att få ihop en riktigt god paj. Så till årets avslutning för löpgruppen så testade jag det här receptet på en knäckig blåbärspaj. Den här pajen var en riktig höjdare och ska göras många ggr...

Jag och mitt cykelgäng var och fikade på Kafé Klavér som ligger vid Hedlandet. Och jösses vilken god paj jag åt där!!! Så det var bara att åka hem och leta reda på ett recept att prova. Den här pajen är verkligen en härlig sommarpaj.

Just nu är jag helt inne på somriga dessertpajer och när jag snubblade över det här receptet, så var jag ju bara tvungen att prova. Det blev en härligt syrlig paj med både "vanligt" pajskal och smuldeg.

Här är receptet på sommarens bästa efterrätt, jag hade aldrig ätit päronpaj innan jag smakade den här. Och nu är jag helt beroende av denna paj.

Jag fick det här receptet av min fd kollega Mia Frisch. Ett enkelt och mycket gott recept på äppelpaj.

Det här receptet bjöd jag mina arbetskamrater på och jäklar vilken succe pajen gjorde! Blandningen mellan sött och salt är oslagbart!!!