Julbak

Det är på dessertbordet till julen som jag verkligen får gå bananas varje jul. Julen 2017 blev det 26 olika bakverk/efterrätter (kanske lite extremt men har man startat upp en bakblogg innan jul så får man ju skylla sig själv)


Det här receptet är på en vit kladdkaka som är smaksatt med saffran. Den här var helt klart en av årets höjdare på julbordet, och jag serverade den med lättvispad grädde och hallonsylt.

jan. 13

Daimfudge

I år så fick min familj önska vad jag skulle baka till julens efterrättsbord, min syster Malin önskade sig Daimfudge... TUR för den var ju sjukt gott!!!

Tycker du om Silviakakor? Då kommer du att älska dom här!!! En härligt luftig sockerkaka smaksatt med lite saffran, och med en härligt sött topping.

Förra julen gjorde jag kokostoppar för första gången, då hade dom smaken av kokos och lime, vilket var sjukt gott. I år tänkte jag att dom skulle tas till nästa nivå och bli lite "juligare", så då blev det kokostoppar med smak av saffran och apelsin... blev det gott... har Påven konstig hatt???

I år har det blivit mycket Karlsbadersnurror när jag bakat. Bröden är kalljästa och kräver en del tid, men jäklar vad goda dom är!!!

Då har årets julbak dragit igång och en av dom nya godsakerna på efterrättsbordet är Daimsneddar. En god vaniljsnedd med hackad daim som extra smaksättare. Receptet kommer ursprungligen ifrån "Husguden" Roy Fares, men jag har bytt ut den ljusa sirapen mot Muscovadosirap för jag tycker att det blir lite godare, samt ger kakan en lite mörkare färg.

Här är mitt recept på kolasneddar, dom får en riktigt god kolasmak och är en självklar kaka till julbordet

"Pigga upp mig" eller tiramisú som det heter på italienska. Dom här tryfflarna är fantastiskt goda även för mig som varken uppskattar kaffe eller vin. Jag hittade det här receptet in en bok av Lena Söderström med massor av roliga recept på julgodis. Receptet ger dig ca 6 stora tryfflar eller 12 små tryfflar.

Vad händer när man slår ihop några av sina favoritrecept? Man upptäcker att det faktiskt finns bättre sätt att baka sina favoritbullar.